• info@polycom.si
  • +386 (0)4 50 70 600
SL EN

Raziskave in razvoj

DN 04-1-2015 Polycom_slika R-R

Raziskovalni projekti

V zadnjih letih smo sodelovali na številnih slovenskih in mednarodnih razvojnih projektih. Vključeni smo tudi v razvoj novih zelenih materialov za aplikacije v avtomobilski industriji. Eden takih razvojnih projektov je NaturTruck, pri katerem sodelujemo pri izdelavi biopolimerov iz obnovljivih virov.


Raziskovalno-razvojna skupina    

11 raziskovalcev v raziskovalno-razvojni skupini razvija večkomponentne (2K) polimerne substitute za klasične kovinske komponente. Z uporabo najkakovostnejših polimernih materialov ponujamo lightweight design rešitve za aplikacije v avtomobilski in drugih industrijah. Zahtevane funkcionalnosti izdelka zagotavljamo ob znižanih stroških proizvodnje ter manjši porabi materiala in energije.


Raziskovalno-razvojni projekti

Vključeni smo v naslednje nacionalne in mednarodne razvojne projekte: E! NGMOLDING, E! EPS, E! DBS, Eurostars! A++SILENCER, FP6, Pro4Plast, E! NG EPS, E! PolySocket, FP7, NaturTruck, Horizon 2020 in PolyHalter.


Razvojni partnerji 

Raziskovalno-razvojne projekte izvajamo v sodelovanju z znanstvenimi in raziskovalnimi ustanovami v Sloveniji in tujini, kot so: Institut Jožef Stefan, Kemijski inštitut, Montanuniversität Leoben, Institut für Kunststoffverarbeitung, TECOS – razvojni center orodjarstva v Sloveniji in Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani.


UNI-logo in FS-color-SLO-curve_150pxKI_IK_200pxIJS_TECOS_MONTAN_200px

PolyHalter projekt je financiran v okviru programa Obzorje 2020, Instrument for SME (Faza 2), s skupno vrednostjo 724.550 EUR in prejetim sofinanciranjem 507.185 EUR s strani Evropske Komisije. Projekt se je začel s 1. junijem 2015 in bo trajal predvidoma 18 mesecev.
http://www.polycom.si/raziskave-in-razvoj/horizon-2020-polyhalter/