• info@polycom.si
 • +386 (0)4 50 70 600
SL EN

Dan delodajalcev – zdrava delovna mesta

 • Dan delodajalcev – zdrava delovna mesta

  Ljubljana, 26. avgusta – Na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) je bila danes druga mednarodna konferenca Dan delodajalcev. Udeleženci so razpravljali zlasti o znižanju stroškov dela, prožnosti pri zaposlovanju in odpuščanju ter ukrepih v smeri stimulacije dela. V okviru konference so slovesno podpisali tudi iniciativo za zdrava delovna mesta.

   

  Delodajalci se v Sloveniji soočajo s številnimi ovirami, je uvodoma izpostavil podpredsednik upravnega odbora GZS in direktor Gen Energije Martin Novšak. Obremenitev dela v Sloveniji presega tisto v drugih razvitih državah. “Dobrega zaposlenega je težko nagraditi, ker si država vzame velik kos pogače,” je bil kritičen.

   

  Dobri delavci so obremenjeni več kot 50-odstotno, zato najboljši kadri uhajajo v tujino, izpostavljajo na GZS. Novšak je spomnil tudi na potrebo po prenosu kapitala, znanja in kadrov v izvozno razvojno gospodarstvo. Zato je ključen preskok v razmišljanju, ki mora biti ambiciozen.

   

  “Gospodarstveniki zmoremo prevzeti odgovornost za poslovanje, vendar pa rabimo aktivno sodelovanje z vlado,” je še dodal.

   

  Preberi več…

  Comments are closed.