• info@polycom.si
  • +386 (0)4 50 70 600
SL EN

Raziskave in razvoj

DN 04-1-2015 Polycom_slika R-R

Raziskovalni projekti

V zadnjih letih smo sodelovali na številnih slovenskih in mednarodnih razvojnih projektih. Vključeni smo tudi v razvoj novih zelenih materialov za aplikacije v avtomobilski industriji. Eden takih razvojnih projektov je NaturTruck, pri katerem sodelujemo pri izdelavi biopolimerov iz obnovljivih virov.


Raziskovalno-razvojna skupina    

Raziskovalci v raziskovalno-razvojni skupini razvija večkomponentne (2K) polimerne substitute za klasične kovinske komponente. Z uporabo najkakovostnejših polimernih materialov ponujamo lightweight design rešitve za aplikacije v avtomobilski in drugih industrijah. Zahtevane funkcionalnosti izdelka zagotavljamo ob znižanih stroških proizvodnje ter manjši porabi materiala in energije.


Raziskovalno-razvojni projekti

Vključeni smo v naslednje nacionalne in mednarodne razvojne projekte: E! NGMOLDING, E! EPS, E! DBS, Eurostars! A++SILENCER, FP6, Pro4Plast, E! NG EPS, E! PolySocket, FP7, NaturTruck, Horizon 2020 in PolyHalter, PolyHousing, RNT-O, PolyFilter.


Razvojni partnerji 

Raziskovalno-razvojne projekte izvajamo v sodelovanju z znanstvenimi in raziskovalnimi ustanovami v Sloveniji in tujini, kot so: Institut Jožef Stefan, Kemijski inštitut, Montanuniversität Leoben, Institut für Kunststoffverarbeitung, TECOS – razvojni center orodjarstva v Sloveniji in Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani.