• info@polycom.si
 • +386 (0)4 50 70 600
SL EN

Na dnevu odprtih vrat 1600 obiskovalcev

 • Na dnevu odprtih vrat 1600 obiskovalcev

  Po slavnostni otvoritvi smo vrata našega podjetja odprli še za vse obiskovalce. To je bil za nas kar velik zalogaj, saj smo jim hoteli predstaviti našo pametno tovarno, najnovejše procese predelave plastike in izdelavo orodij.

   

  Že pred deveto uro, ko je bil predviden uradni začetek dogajanja, se je zbralo kar nekaj ljudi, česar smo bili zelo veseli, napovedoval se je zares lep dan. Prve skupine smo na ogled podjetja pospremili že pred uradnim začetkom dogajanja. Obiskovalce je v skupinah na ogled in predstavitev podjetja vodilo 17 naših zaposlenih, ki so se pri tem odlično odrezali.

   

  In obiskovalci so imeli kaj videti!

  Na vhodu sta jih presenetila kolaborativni robot, ki posnema kretnje, in čudovita freska Maje Šubic, ki prikazuje Poljansko dolino. Nato so se sprehodili skozi podjetje, zaposleni so jim predstavili naše delo.

   

  Pestro dogajanje na dvorišču

  Glavno dogajanje je bilo na dvorišču pred objektom, vreme nam je bilo naklonjeno, zato smo dan kar najbolje izkoristili. Organizirali smo kadrovski kotiček, kjer so se obiskovalci z našo vodjo kadrovske službe Barbko Rupar lahko pogovorili o razvoju kariernih možnostih – tako glede sodelovanja z mladimi, kot zaposlovanja v našem podjetju.

   

  Pridružil se nam je biatlonec Lenart Oblak, udeleženec olimpijskih iger v Pjongčangu, ki smo mu na začetku sezone donirali nekaj sredstev. Tistim, ki so se ustavili na stojnici, je povedal vse o svojem nastopu v Pjongčangu ter predstavil opremo. Sama sem bila zelo presenečena, saj je dres, v katerem tekmuje, zelo tanek.

   

  Dan odprtih vrat smo izkoristili tudi za izobraževanje o zdravju. Temeljne postopke oživljanja, vključno z uporabo defibrilatorja, ki ga imamo tudi v Polycomu, sta prikazali Špela Mezek iz ekipe prve pomoči RKS Škofja Loka in Alenka Dolenec, članica Prostovoljnega gasilskega društva Poljane. Pri prostovoljkah iz Društva diabetikov Škofja Loka Tanji Oblak, Ireni Terkaj, Mariji Kos in Valeriji Oblak pa je bilo mogoče izmeriti krvni tlak in krvni sladkor. Na dnevu odprtih vrat se je za to odločilo 282 obiskovalcev.

  Pozabili nismo niti na najmlajše obiskovalce. Jole Cole je s svojimi norčijami spravljal v smeh tako otroke kot njihove starše.

   

  Obisk nam je dal zagon za naprej

  Naše podjetje deluje predvsem na področju avtomobilske industrije in lahko se pohvalimo, da je že v vsakem drugem avtomobilu na svetu vsaj en naš izdelek. Ne samo da so obiskovalci lahko videli naše končne izdelke v avtomobilih znamk Porsche in BMW, s temi avtomobili so se lahko tudi zapeljali. Na kratki razdalji med Dobjem in Gorenjo vasjo so šoferji v spremstvu obiskovalcev prevozili približno 1300 kilometrov.

  Za jedačo je poskrbela Kmetijska zadruga, nazdravljali pa smo z vinom, ki ga je priskrbel Radikon. V celem dnevu smo pojedli 67 kilogramov sira, 11 kilogramov klobas ter se posladkali z 62 kilogrami piškotov.

  Počaščeni smo, da se je dogodka udeležilo skoraj 1600 ljudi, ki so nam s svojo prisotnostjo izkazali podporo in nam dali zagon za nadaljnje delo. Ob tej priložnosti bi se še enkrat radi zahvalili vsem sodelujočim, ki ste pomagali soustvariti ta izjemni dogodek.

   

  VTIS OBISKOVALCA

  Tone je na dan odprtih vrat prišel z vso družino in bil navdušen nad organizacijo dogodka in nad podjetjem.

  »Sprehodili smo se skozi podjetje, po poti od ideje do končnega izdelka. Začeli smo pri tehnologih, ki začnejo razvijati izdelek, pogledali strojno in ročno orodjarno. To me je še posebej zanimalo, saj sem sam po izobrazbi orodjar. Nato smo šli v proizvodnjo, si ogledali sušilnico granulatov in skladišče,«

  je izkušnjo opisal Tone, ki sicer dela kot komercialist v drugi panogi.

  »Seveda smo izkoristili priložnost, da vidimo podjetje od znotraj. Res je neverjetno, da jim je uspelo vse skupaj zgraditi v tako kratkem času,«

  je še povedal Tone in dodal, da je bila vožnja s prestižnimi avtomobili odlična.

  Comments are closed.