Proizvodnja polimernih izdelkov
Učinkovito do popolne rešitve
Široka in tehnološko dovršena proizvodnja nam omogoča popolno prilagajanje polimernih izdelkov vašim željam.

Z napredno tehnologijo, pametno avtomatizacijo, unikatnim razvojem procesa ter podporno logistiko poskrbimo za celovito storitev do zadnjega detajla.

Z inovativno tehnologijo vam nudimo več

Ne glede nato, kako specifične so vaše potrebe po polimernih izdelkih, s sodobno tehnologijo v naši proizvodnji vam lahko ponudimo široke možnosti razvoja.

Moderni strojni park z več kot 100 stroji nam omogoča brizganje zahtevnih tehničnih izdelkov s širokim spektrom tehničnih termoplastičnih materialov. Smo strokovnjaki za brizganje večkomponentih izdelkov, tankostenskih izdelkov ter zahtevnih zobnikov.

Nadomeščanje kovine s plastiko

Naša razvojna skupina dosega visoka odličja pri iskanju inovativnih rešitev, kako kovinske izdelke nadomestiti s plastičnimi. Za vas razvijemo edinstvene izdelke, lahko samo iz plastike, ali pa v kombinaciji s kovinskimi elementi.

Izvajamo tudi storitev zabrizgavanja insertov (overmoulding). Pri tem kovinski del pred brizganjem vložimo neposredno v orodja in zabrizgamo ter tako zagotovimo popolno prileganje vašim željam.

Nudimo vam dodatno obdelavo in storitve

Vse naročene brizgane izdelke lahko tudi:

  • dopolnimo z raznimi vijaki in vzmetmi
  • testiramo v sestavih
  • zvarimo skupaj s tehnologijo ultrazvočnega in hot plate varjenja
  • po naročilu potiskamo s tampo tiskom

Avtomatizacija za večjo učinkovitost

Avtomatizacija procesov, linije za sprotne dodatne obdelave, avtomatsko pobiranje izdelkov ter sprotno merjenje notranjega tlaka na izdelku – vse to nam omogoča stabilnost procesa in nadzor, ki sta ključna za brezhibno proizvodnjo polimernih izdelkov po načelu nič napak.

Z avtomatizacijo dosegamo:

  • stalno kakovost
  • manj napak človeškega dejavnika
  • večjo produktivnost

Boljša obdelava granulata

Ves granulat predhodno posušimo na sodobnem centralnem sušilnem sistemu s suhim zrakom z ETA tehnologijo, ki varuje sušeni material pred degradacijo in zagotavlja optimalno pripravo granulata za brizganje. Dodatno stopnjo sušenja zagotavlja transport granulata do strojev s suhim zrakom. S tem pride granulat v obdelavo v optimalnih pogojih.

Z uporabo kretnice METROCONNECT – RFID 100 % zagotavljamo pravi granulat na pravem stroju.

Edinstven razvoj procesa

Pri vsaki fazi proizvodnje se zavzemamo za maksimalno stabilnost procesa. Že v fazi vzorčenja pregledamo celoten proces ter vse aktivnosti ustrezno ovrednotimo. Preizkušamo vsa orodja in potek procesa, pri tem nadziramo tudi celoten proces tehnologije izdelave orodij, tehnologije brizganja in podpornih aktivnosti. Na osnovi končne ocene uvajamo in razvijamo konstantne izboljšave.

Pri razvoju procesa uporabljamo metodo APQP (znotraj nje pa predvsem metodo PPAP) kot osnovo pri vzorčenju vsakega izdelka.

Nadzor kakovosti serijske proizvodnje

Prenos predserijskega procesa v serijskega preverjamo s statističnimi metodami obvladovanja procesa. Slednje se izvajajo tako na dimenzijski kot na procesni ustreznosti (Cpk, OEE). Na podlagi rezultatov predpisanih dimenzijskih in atributivnih meritev pridobimo natančen pregled nad kakovostjo procesa in posledično izdelka.

Dimenzijske meritve se izvajajo na 3D merilnih strojih, optičnem 3D merilnem stroju, konturografu in/ali ostalih merilih.

Stopite v stik z nami

Že vrsto let sodelujemo s številnimi industrijskimi podjetji, z nekaterimi od njih tudi več kot 20 let. Z vsemi kupci ravnamo kot s partnerji in vedno stremimo k dolgoročnemu sodelovanju.