Razvojna skupina
Razvijamo lastne inovacije
Biti prvi je naš cilj. Prvi, ki prepozna izziv. Prvi, ki vidi rešitev. In ne nazadnje prvi, ki ponudi inovacijo, prilagojeno vašim potrebam in zahtevam sodobnega trga polimernih rešitev.

Ravno zato imamo že od leta 2007 pri Agenciji za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije registrirano lastno razvojno-raziskovalno skupino. Ta uvaja inovacije na vseh nivojih, od platformskih do aplikativnih ter projektov stalnih izboljšav.

 

Prednostne naloge razvojne skupine:

  • izboljšane tehnologije predelave polimerov
  • novi materiali pri naših rešitvah
  • inovativno oblikovanje izdelkov
  • razvoj novih orodij in avtomatiziranih linij

Razvoju namenimo več kot 5 % prihodkov od prodaje.

Razvojni projekti

S ponosom ciljamo višje

Redno in proaktivno sodelujemo pri številnih slovenskih in mednarodnih razvojnih projektih. Vključeni smo v razvoj novih zelenih materialov za aplikacije v avtomobilski industriji. Eden takih razvojnih projektov je BIL NaturTruck, pri katerem smo sodelovali pri izdelavi biopolimerov iz obnovljivih virov.

Razvijamo eno- in več-komponentne polimerne substitute za klasične kovinske komponente. Z uporabo najkakovostnejših polimernih materialov ponujamo »lightweight design« rešitve za aplikacije v avtomobilski in drugih industrijah. Zahtevane funkcionalnosti izdelka zagotavljamo ob znižanih stroških proizvodnje ter manjši porabi materiala in energije.

Brez odličnih partnerjev ne gre

Redno širimo svoje znanje in izpopolnjujemo tehnologije, ki nam omogočajo pot do presežkov. Razvojna skupina pri svojem delu sodeluje z znanstvenimi in raziskovalnimi ustanovami tako v Sloveniji kot v tujini.

Do boljših in tehnološko dovršenih rešitev nam pomagajo:

Hvala našim strokovnim partnerjem za ves vložen trud, znanje in odličja pri skupnem delu.

Naše delo odmeva daleč naokoli

Naš prispevek pri razvoju dosega odličja na številnih področjih. Vključeni smo v številne nacionalne in mednarodne razvojne projekte: E! NGMOLDING, E! EPS, E! DBS, Eurostars! A++SILENCER, FP6, Pro4Plast, E! NG EPS, E! PolySocket, FP7, NaturTruck, Horizon 2020 in PolyHalter, PolyHousing, RNT-O, PolyFilter, PolyOilCushion ter PolySystem.

Tekoči razvojni projekti

Image Placeholder
27.01.2023
Razvoj tankostenskih komponent iz recikliranih polimernih materialov za elektromehanske pogone

Več Arrow
Image Placeholder
12.01.2023
Tehnološka prilagoditev poslovne enote Polycom Škofja Loka d.o.o., Črnomelj na E-MOBILNOST-2

Več Arrow
Image Placeholder
17.11.2022
Digitalna preobrazba ključnih funkcij podjetja Polycom Škofja Loka d.o.o.

Več Arrow

Stopite v stik z nami

Že vrsto let sodelujemo s številnimi industrijskimi podjetji, z nekaterimi od njih tudi več kot 20 let. Z vsemi kupci ravnamo kot s partnerji in vedno stremimo k dolgoročnemu sodelovanju.