• info@polycom.si
 • +386 (0)4 50 70 600
SL EN

Pametna tovarna nam je prinesla nominacijo in zmago

 • Pametna tovarna nam je prinesla nominacijo in zmago

  Novo podjetje v Dobju nam je prineslo večjo prepoznavnost. Poslovni dnevnik Finance nas je nominiral za tovarno leta, časopis Delo pa za naziv podjetniška zvezda leta, ki smo ga na koncu tudi osvojili.

  Najprej so nas v natečaj nominirali pri dnevniku Finance. »Predstavljamo dobre prakse s področij digitalizacije proizvodnje in poslovanja. Govorimo o tehnološki naprednosti, kot so robotizacija, oblak, internet stvari, ter učinkovitosti proizvodnje ter energetski učinkovitosti in skrbi za varstvo okolja,« je urednica projekta pri Financah Sabina Petrov predstavila poglavitne kriterije za sodelovanje na natečaju.

  Za sodelovanje smo se odločili, ker so projekt tovarna leta začeli kmalu po naši selitvi – ocenili smo, da imamo v novih prostorih in procesih vgrajenih veliko dobrih rešitev in je prav, če o tem seznanimo tudi širšo javnost.

   

  Finalisti tovarne leta

  Odgovoriti smo morali na vprašalnik, iz katerega je strokovna komisija lahko razbrala med drugim stopnjo naše naprednosti pri uporabi sodobnih tehnologij pri procesih. Nato so si proizvodnjo sodelujočih podjetij ogledali predstavniki revizijske družbe KPMG ter ugotovitve s terena ovrednotili ter ocenili in na koncu predlagali tri finaliste. Poleg Krke in Domela, ki sta lani prav tako gradila, smo bili izbrani tudi mi.

   

  Na zaključnem dogodku, ki ga je gostilo podjetje Iskratel, smo komisiji še enkrat predstavili ključne dejavnike uspešnosti poslovanja ter naprednost naših proizvodnih procesov. Naziv tovarna leta je na koncu osvojilo podjetje Krka, a v Polycomu smo bili kljub temu zadovoljni z uvrstitvijo med tri najboljše. Verjamemo, da je naše podjetje v resnici na tem področju zelo napredno. Oprema, ki jo imamo, nam je omogočila, da smo povezali vseh 90 strojev na obeh lokacijah v omrežje, da komunicirajo med seboj in da vse v realnem času prikazujejo na terminalih ter dajejo potrebne informacije zaposlenim. Govorimo torej o digitalizirani in pametni tovarni, ki jo določajo vgrajeni sistemi, ki se povezujejo v centralni nadzorni sistem.

   

  Podjetniška zvezda 2018

  Časopis Delo pa nas je v izbor za Delovo podjetniško zvezdo nominiral na podlagi finančnih analiz, ki jih je naredila Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve (Ajpes). Predstavljenih je bilo deset malih in srednje velikih podjetij v Sloveniji, deset podjetniških zgodb, novembra pa je naš direktor Iztok Stanonik na velikem gala dogodku pred nekaj sto gosti stopil na oder kot zmagovalec.

   

  Ugledno strokovno komisijo v sestavi: Stojan Petrič, predsednik nadzornega sveta Kolektorja, Valerij Arakelov, lastnik in direktor Rimskih term, Aleš Cantarutti, državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj, profesor na ljubljanski ekonomski fakulteti Marko Jaklič, Andrej Orožen, soustanovitelj in direktor podjetja Dewesoft ter dobitnik nagrade za leto 2017, predsednik uprave KD Skladi Luka Podlogar ter direktorica družbe Deloitte v Sloveniji Barbara Žibert Kralj, je naše podjetje prepričalo z rastjo poslovanja, usmerjenostjo v digitalizacijo, uspešnim poslovanjem na zahtevnem svetovnem avtomobilskem trgu, vlaganjem v izobraževanje zaposlenih in potencialom uspešnega nadaljnjega poslovanja.

   

  Potrditev dobrega dela

  Nagrade smo zelo veseli. Za nas je to potrditev dobrega in sistematičnega dela v podjetju vsa tri desetletja. In tudi, da smo na pravi poti, da sprejemamo prave odločitve in imamo pravo vizijo. Direktor Iztok Stanonik je ob prevzemu nagrade poudaril, da imate zasluge zanjo vsi zaposleni: »Če ne bi imel za seboj ekipe, si ne predstavljam uspehov. Zelo jim zaupam.«

   

  Nagrada je pomembna tudi z vidika večje prepoznavnosti našega podjetja in posledično lažjega pridobivanja novih kadrov ter dodatnega zaupanja kupcev.

  Comments are closed.