• info@polycom.si
 • +386 (0)4 50 70 600
SL EN

Poly65, nagrajena inovacija za izdelavo ball-socketov

 • Poly65, nagrajena inovacija za izdelavo ball-socketov

  Na natečaju INOvacija, ki ga razpisuje gospodarska zbornica, je Polycom sodeloval z novo linijo ob stroju 65. Za Poly65, kot smo poimenovali inovacijo, smo prejeli srebrno priznanje območne GZS.

   

  Avtomatska linija za pripravo surovcev za brizganje zglobov (ball-socketov) in montažo vzmeti je nadgradnja tiste, ki jo imamo ob stroju 53. Ko so se pokazale potrebe po dodatnih kapacitetah, smo se odločili za izdelavo nove linije. Nesmiselno je bilo namreč predelovati staro, ki je v približno štirih letih, odkar smo jo postavili, pokazala določene pomanjkljivosti.

  V primerjavi z linijo ob stroju 53 Poly65 omogoča sodobnejšo in zanesljivejšo kontrolo, naprava je zasnovana v eni višini, kar pomeni lažje in varnejše delo za posluževalca, ki lahko material nasipa, ne da bi stopil višje ob napravi. Cikel izdelave je podoben, to je približno 24 sekund in omogoča izdelavo in montažo treh milijonov kosov ball-socketov na leto.

  Največji izziv linije je bil združiti avtomatsko montažno celico z raznimi kontrolnimi postajami. Da smo izdelali dobro napravo, potrjuje dejstvo, da smo že dobili odobritev za naročilo dupli- kata naprave ob stroju 65, ki jo bomo vgradili tudi na linijo ob stroju 53.

   

  Poly65 in linija 9

  Sicer lahko rečemo, da Poly65 pomeni enako evolucijo v primerjavi z linijo na stroju 53, kot je linija 9 v primerjavi z linijo 5, o kateri pišemo na 11. strani tokratnega Polyanca. Obe inovaciji smo začeli razvijati približno hkrati, žal linije 9 do roka za oddajo prijave na natečaj še nismo montirali, ocenjujemo pa, da bi bila zaradi vgrajenega zelo učinkovitega scara robota za komisijo še bolj zanimiva.

  Dodajmo še, da imamo zaradi velikih količin ball-socketov, ki jih zabrizgamo na strojih 53 in 65, liniji za montiranje vzmeti postavljeni zraven, medtem ko v primerih, ko so količine manjše, vzmeti dodajamo na drugih napravah, saj je tako enostavneje. Na liniji 9 lahko montiramo vzmeti tudi na kose iz prej omenjenih strojev.

   

  Comments are closed.