• info@polycom.si
 • +386 (0)4 50 70 600
SL EN

Reorganizacija v Evropi – priložnost za nas

 • Reorganizacija v Evropi – priložnost za nas

  Od ameriškega giganta BorgWarner v kratkem pričakujemo odgovor, ali so Polycom izbrali za dobavitelja komponent za nove izdelke, v katerih kovinske sestavne dele menjajo za plastične.

   

  Podjetje se ukvarja s proizvodnjo sestavnih modulov za motorje z notranjim izgorevanjem, za hibride ter elektrificirane avtomobile (turbo polnilniki, E turbo kompresorji, pogonski sklopi odmičnih gredi, izpušni sistemi, vžigalni moduli, starterji in alternatorji, moduli za kontrolo temperature motorja, za upravljanje in porazdelitev navora, komponente prenosa, sklopke, elektromotorji).

   

  Podjetje ima skoraj 140-letno tradicijo na področju transmisij (menjalniki, štirikolesni pogoni itn.). Lani je ustvarilo več kot devet milijard ameriških dolarjev prihodkov od prodaje. Velja za strateškega dobavitelja vsem velikim evropskim in ameriškim proizvajalcem avtomobilov, zaposluje več kot 30.000 ljudi in deluje v 19 državah na 74 lokacijah.

   

  BorgWarner se v Evropi reorganizira, med drugim del proizvodnega programa seli s Švedske na Madžarsko, in tu se je pokazala priložnost za Polycom. Sestavljajo namreč novo nabavno strukturo in iščejo nove dobavitelje iz bližnje okolice. Na nas so se obrnili pred približno štirimi meseci, na priporočilo enega od njihovih novozaposlenih, ki nas že pozna.

   

  Začetek serijske proizvodnje 2020

  Pripravili smo ponudbe za izdelovanje plastičnih komponent (obročki, blažilniki, pokrovi, nosilci senzorjev, oljni delilniki, sedeži vzmeti …), ki bodo nadomestile kovinske dele v štirikolesnem pogonu.

   

  Na našo ponudbo so se hitro odzvali in bili zelo zadovoljni. Sledil je informativni obisk pri nas, nato pa uvodna presoja naših procesov. To smo uspešno opravili in izbrali so nas za enega od dveh dobaviteljev za plastične komponente.

   

  Podrobno smo analizirali 11 izdelkov – kakšna naj bi bila orodja in kako jih brizgati – za Jaguar Land Rover, pripraviti smo morali tudi ponudbo za prototipna orodja za te izdelke. Zdaj čakamo na uradno nominacijo. Orodjarna bo delo imela že v treh do štirih mesecih po potrditvi sodelovanja, serijska proizvodnja pa bo stekla v letu 2020.

   

  V prvih letih naj bi posel z BorgWarnerjem Polycomu prinesel približno pol milijona evrov prodaje na letni ravni, pričakujemo pa rast. Vrednost orodij je ocenjena na 370.000 evrov.

  Comments are closed.