Eureka: EM COVER

Glavni cilj projekta:

Zasnova in razvoj (funkcionalnega prototipa) polimernega pokrova elektromotorja z integrirano zaščito pred elektromagnetnim sevanjem.

Projekt bo predstavljal  prebojni koncept, ki bo uporaben v zelo različnih aplikacijah v zelo različnih industrijah. Poleg tega bo tudi stroškovno veliko bolj učinkovit: do 65% lažji (ker odpade potreba po dodatni kovinski plošči za zaščito pred EM sevanjem) in do 30% cenejši (zaradi samo ene komponente in ker ni več potrebe po dodatnemu tesnjenju in protikorozijski zaščiti).

Primarno bo EM-Cover namenjen za elektromotorje premera 120-450 mm v avtomobilski industriji (gre za elektromotorje zmogljivosti od 2 do 100 kW), novo razvita tehnologija (predvsem pametno orodje kot druga ključna inovacija projekta EM-Cover) pa nam bo kasneje omogočila tudi izdelavo precej manjših EM-Cover za elektromotorje 10-30 mm, ki se bodo uporabljali za številne mini aplikacije v avtomobilski industriji (odpiranje vrat, prtljažnika, stekel, ipd.) ter predvsem v panogah kot so mali gospodinjski aparati (mlinčki za kavo, ročni mešalniki, itd.), vrtno orodje, ipd.

Takšne rešitve trenutno še ni na trgu in bo predstavljala preboj v novi tehnologiji in potencialno velik vpliv na razvoj na področju naprednih elektromotorjev prihodnosti, ki se bodo uporabljali v  električnih in hibridnih osebnih vozilih, klasičnih osebnih vozilih, malih gospodinjskih aparatih, in številnih drugih široko uporabljanih aplikacijah.

 

Project duration
1.9.2021-31.8.2024
Estimated cost
244.000 EUR

 

Skupna vrednost sofinanciranja projekta: 244.000 EUR

Začetek projekta: 1. 9. 2021

Konec projekta: 31. 8. 2024

Stopite v stik z nami

Že vrsto let sodelujemo s številnimi industrijskimi podjetji, z nekaterimi od njih tudi več kot 20 let. Z vsemi kupci ravnamo kot s partnerji in vedno stremimo k dolgoročnemu sodelovanju.