• info@polycom.si
  • +386 (0)4 50 70 600
SL EN

Poly-system

EU evropski sklad za regionalni razvoj-logo
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo_logo

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Poly-system

Trajanje projekta (Projekt traja 24 mesecev s pričetkom 6.12.2018)
Višina sofinanciranja: 247.194,50 €

Glavni cilj RRI projekta je razvoj nove storitve 100% avtomatizirane proizvodnje komponent za elektromehanske pogone (EP) v avtomobilski in drugih industrijah.

Namen je postati prvi Tier 2 dobavitelj v avtomobilski industriji, ki bo svojim Tier 1 kupcem sposoben ponuditi 100% avtomatizirano storitev za proizvodnjo komponent elektromehanskih pogonov, kar jim bo zagotavljalo:

- Ponudbo s strani enega TIer 2 dobavitelja do sedaj nepredstavljivih letnih količin EP komponent (do 45 milijonov komponent letno do leta 2025 – iz sedanjega maksimuma 10-11 milijonov komponent letno) in to maksimalno hitro in v vrhunski kakovosti (ki je sedaj možna samo z ročno proizvodnjo in človeško kontrolo kvalitete)
- Sedaj nepredstavljivo fleksibilnost proizvodnje s proizvodnjo do 20 različnih tipov komponent v eni sami proizvodni celici z enim samim orodjem za brizganje
- Proizvodnjo veliko različnih dizajnov komponent za različne Tier 1 proizvajalce v avtomobilski industriji ter za proizvajalce iz drugih industrij (kot npr. pohištvena industrija).
- Zelo zanesljivo dobavo naročil v minimalnem času
- Zelo hitro adaptacijo proizvodnih celic na konfiguracije različnih industrij (za proizvodnjo dizajnov komponent, ki so specifične po industrijah) – skrajšanje časa adaptacije iz sedanjih 29 tednov na samo 15 tednov.


Trenutno konkurenca na zadevnem področju tega še ni sposobna zagotoviti, kar ponuja odlično poslovno priložnost in velik tržni potencial za komercializacijo rezultatov projekta.


Da bomo res lahko razvili ciljano novo storitev, bomo morali najprej doseči 100% avtomatizacijo proizvodnega sistema. To bomo dosegli v okviru štirih projektnih RR faz. Projekt POLY-SYSTEM bo obsegal RRI aktivnosti v obliki industrijskih raziskav ter eksperimentalnega razvoja na tehnoloških stopnjah TRL 6 – 9 ter druge spremljevalne aktivnosti. Projektne aktivnosti bomo izvajali po principu sočasnega inženiringa. Končni izdelek bomo pilotno in operativno validirali v avtomobilski panogi, v nadaljevanju pa bomo rešitev prenesli tudi na aplikacije v drugih panogah.


www.eu-skladi.si